03.02.2022

Svi žele jedinstven i neponovljiv event! Mi znamo kako!

Pogledajte kako smo kreirali event dodjele Michelin priznanja

Piše: Anita Merkl Bognar, Head of PR and Digital Communication

Organizacija eventa je složeni proces koji, od početne ideje do definiranja svrhe i cilja, zahtijeva timsku suradnju više osoba kako bi se odredili svi potrebni detalji – mjesto, vrijeme, sudionici, koncept, itd.. Pronaći idealan prostor, definirati idealno vrijeme, angažirati kvalitetne i stručne suradnike, ostati u okvirima financijskog plana….

Zvuči jednostavno, zar ne?:) Međutim, osmišljavanje i organizacija eventa je poput vožnje roller coasterom – zahtijeva jako puno vremena, brainstorminga, kombiniranja i raspravljanja da bi se došlo do finalnog procesa – do realizacije eventa o kojem će svi pričati!

Svi žele organizirati ili prisustvovati eventu koji je ono nešto posebno. Event koji je drugačiji od ostalih, koji ima wow efekt, koji će se svima urezati u sjećanje…..

Koliko odabrana lokacija pridonosi ukupnom doživljaju eventa?

Iako nije jedini ključni čimbenik koji pridonosi uspješnosti nekog događanja, lokacija itetako utječe na sami event.  To je onaj element koji daje „look&feel“ doživljaj cijelom eventu. Naravno, pritom treba voditi računa da lokacija odgovara samoj temi eventa.

Svi žele prostor koji je jedinstven i unikatan. Odabir takvih mjesta je izazov!

Bez obzira o kojoj je vrsti događanja riječ, je li to gala večera, kongres, konferencija, cooking show ili neki manji međunarodni korporativni sastanak, prostor u kojem se event održava stvara doživljaj i kao takav pridonosi cjelokupnoj atmosferi i ukupnom doživljaju.

Kako smo kreirali jedinstveno iskustvo dodjele Michelin priznanja?

U listopadu 2021. za našeg klijenta, međunarodnu veleprodajnu tvrtku METRO, inače službenog partnera Michelina za Hrvatsku, organizirali smo svečanost uručenja prestižnih Michelin priznanja hrvatskim restoranima za 2021. godinu.

U samom startu dogovoreno je da podneblje dodjele priznanja bude Istra. Htjeli smo stvoriti raskošan doživljaj na jedinstvenoj lokaciji koja će predstavljati spoj tradicije i modernog, a istovremeno će biti autentična i dočarat će ljepotu Istre i njene gastronomije.

Odabrali smo autentični prostor u samom srcu Istre – imanje povijesnog dvorca Belaj iz 16. stoljeća, okruženog povijesnim vinogradom i dvjema vinarijama, u predivnom krajoliku planine Učka. Poseban pečat cijelom događaju dao je i jedinstveni vizualni doživljaj cijelog ambijenta kojeg smo dodatno uredili,  posebno za ovu prigodu.

Mogućnost zatvorenog i otvorenog prostora bila nam je presudna. Prije svega zbog prevrtljive vremenske prognoze, ali i zbog ideje da prvi dio događanja bude luksuzni gastro sajam na otvorenom, a drugi dio smo zamislili kao gala svečanost u zatvorenom dijelu prostora. Morali smo razmišljati i o raspoloživom kapacitetu, s obzirom da je na event bilo pozvano 250 uzvanika.

Na livadi dvorca organizirali smo uvodni dio, dobrodošlicu gostiju uz eno-gastro ponudu, kreativne photo pointove i glazbeni dio. Za gala svečanost odabrali smo podrum dvorca kojeg smo opremili modernim dekorativnim elementima u skladu s cijelim konceptom eventa.

Okupivši najbolje hrvatske restorane i njihove chefove zajednički smo proslavili njihov uspjeh. Priču smo dodatno popratili i snažnom PR kampanjom. Kako je sve izgledalo pogledajte u jednom od brojnih TV priloga koji su emitirani u medijima sa samog eventa.