12.01.2022

Oglašavanje na digitalnim platfomama je isplativo i neophodno

Kako oglašavanje na digitalnim platformama učiniti isplativijim, a da pritom ne opteretite budžet?

Piše: Paola Mužić, Junior Digital Media Specialist

Uz sve veću konkurenciju i zahtjevnije kupce, teško je opstati ako niste uvijek jedan korak ispred. Danas gotovo ni jedno poduzeće ne može uspjeti bez online prisutnosti. Oglašavanje na digitalnim platformama u tom smislu je neophodno jer, između ostalog, omogućava predvidjeti priliku u kojoj korisnik Interneta postaje upravo vaš kupac.

Dobra vijest je da digitalno oglašavanje podrazumijeva nadogradnju na tradicionalni marketing. Ono uzima sve ono najbolje od tradicionalnog marketinga, a da pritom ne opterećuje budžet.

Dakle, oglašavanje na digitalnim platformama je već u startu jeftinija opcija za postizanje vaših ciljeva, a u ovom članku vam donosimo par načina kako ga možete učiniti još isplativijim.

Prije svega važno je znati tko ste vi, a tko su vaši idealni kupci. Što bolje poznajete svoj proizvod, to ćete bolje znati gdje ga oglašavati i kako se pobrinuti da povećate izglede njegove prodaje.  Ako imate razrađen dobar plan oglašavanja otklanjate mogućnost za rasipanjem budžeta na nešto što vam ne donosi dobre rezultate.

Uz oglašavanje na digitalnim platformama do online prisutnosti.

Važno je iskoristiti potencijal Google te programatskog oglašavanja koji omogućavaju pomno selektiranje publike. Tako primjerice, možemo izabrati geografska i demografska obilježja kojima ćemo targetirati odgovarajuću publiku za naše proizvode. Za razliku od Google i programatskog oglašavanja, zakupi medija više su prilagođeni za oglase namijenjene širokoj publici.

Uzmimo za primjer jedan proizvod, losion za njegu brade. Veće su nam šanse da ćemo postići bolju prodaju ako ga nudimo usko specificiranoj publici. U ovom slučaju targetirat ćemo upravo onu publiku kojoj je taj proizvod potreban.

S druge strane, ako želimo oglašavati prašak za rublje, onda ćemo se usmjeriti na puno širu publiku. Kod takvih proizvoda bolje je primijeniti zakup medija.

Ipak za što uspješnije rezultate optimalno je koristiti se medijskim miksom. To podrazumijeva kombinaciju Google i programatskog oglašavanja, oglasnih mreža i news portala.

Svaka od ovih vrsta oglašavanja donosi neku dobrobit našem poslovanju. Portalima jačamo brand awareness dok selektiranjem publike po varijablama doprinosimo većem izgledu prodaje.

Iako je digitalno oglašavanje jeftinije i dostupno svima, znati kako doći do što uspješnijih rezultata i kako pri tom maksimalno iskoristiti budžet, nije lagan posao. Zato ovdje „uskaču“ agencije kao posrednici između platformi za digitalno oglašavanje i klijenata koji žele postići što bolju prodaju.

Na taj način ćete osigurati svoju online prisutnost, imat ćete mogućnost iskoristiti prednosti digitalnog oglašavanja. Uštedjet ćete vrijeme i živce jer će vam naši stručnjaci u agenciji na optimalan način rasporediti budžet na odgovarajuće platforme, portale i/ili oglasne mreže.:)